Oldambt Aktief: 'Komst zonnepark in Finsterwolde is ondermijning van de democratie'

Oldambt Aktief is niet blij met het voornemen van de gemeente Oldambt om een omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van een zonnepark in Finsterwolde. Fractievoorzitter Nico Postmus van Oldambt Aktief ziet dit besluit als ondermijning van de democratie, omdat er in zijn ogen geen draagvlak onder de bevolking van Finsterwolde voor het zonnepark is.

De uitslag van draagvlakonderzoek zou volgens Postmus door het college van Oldambt gerespecteerd worden, maar in zijn ogen worden de burgers nu opzij gezet. "De arrogantie straalt ervan", zo stelt Postmus.  

Uit het draagvlakonderzoek van de gemeente Oldambt blijkt dat het merendeel, bijna 60 procent, van de direct omwonenden tegen de komst van de zonneweide is op het land van melkveehouder Ham Evert Waalkens aan de noordkant van de H.J. Siemonsstraat.

Een soortgelijk onderzoek door ZUN Finnewold leverde een ander beeld op. Hieruit kwam naar voren dat 78 procent tegen de beoogde plek is.

Desondanks wil de gemeente Oldambt doorgaan met de zonneweide, zie https://hetstreekblad.nl/artikel/1020176/gemeente-oldambt-wil-doorgaan-met-zonneweide-in-finsterwolde.html