VCP Oldambt stelt weer raadsvragen over C1000 in Winschoten

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt heeft de gemeenteraad toegezegd in november uit de doeken te doen hoe het precies zit met de aankoop en de sloop van de C1000 aan de Venne in Winschoten. Ook heeft ze toegezegd de raad in te lichten over de ontwikkeling van het binnenstadsproject. VCP Oldambt heeft als voorschot op deze uiteenzetting een aantal schriftelijke vragen ingediend.

De communisten willen onder meer van wethouder Kees Swagerman weten of er wel of niet interesse was van huurders van de C1000. Verder wil VCP van wethouder Laura Broekhuizen antwoord op de vraag of ze wist dat er dat er een kettingbeding (verplichting voor de koper om een bepaalde afspraak ook op te leggen aan de volgende koper) in het koopcontract van de C1000 zou staan. VCP vraagt zich af of er nog een 'side letter' naast het koopcontract van de C1000 bestaat, waarin meer voorwaarden zijn beschreven.

Ook wil VCP Oldambt van het college weten waar er in het centrum van Winschoten nog een supermarkt mag worden gebouwd. VCP stelt dat er een DPO (Distributie Planologisch Onderzoek) is geweest, waarin naar voren kwam dat er in de kerngemeente nog plaats is voor twee, financieel verantwoorde, supermarkten.

Het pand van de C1000 zou ver onder de marktprijs zijn aangekocht. VCP zou graag het taxatierapport willen ontvangen waarin dit vermeld is.