Kijkshop mogelijk nieuwe locatie voor Stichting Oud Winschoten

Stichting Oud Winschoten (SOW), het Cultuur Historisch Centrum Oldambt, Jimmy’s en Samen Alsahaba als gebruikers, zes huurders en een architectenbureau moesten deze week het oude Lucas-ziekenhuis in Winschoten verlaten. Zoals bekend had Enexis de energievoorziening afgesloten. SOW heeft al een nieuwe locatie op het oog: de Kijkshop in Winschoten.

Nadat er vóór en tijdens de verhuizing op 7 december vorig jaar al heel veel werk verricht was én in de nieuwe ruimte in het voormalige Lucas-ziekenhuis nog veel meer werk verzet is om de geschiedenis van oud Winschoten te tonen, kon een trots bestuur met de vele vrijwilligers op 26 maart burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt verwelkomen om het geheel officieel te openen.

De nieuwe locatie bleek een schot in de roos. Dit blijkt onder meer uit de goed bezochte open huizen en bijna dagelijks aanloop van belangstellenden.

Echter een mailtje van de gemeente op dinsdag 21 mei sloeg voor het bestuur van SOW in als een bom. In de mail stond vermeld dat daags erna de stroom in het gebouw uitgeschakeld zou kunnen worden. Het 'zou kunnen' werd bewaarheid: het werd donker in het oude Winschoter ziekenhuis.

Vrijdag heeft verhuizer Nobbe in allerijl alle computers, fotoboeken, flessen, gebruiksvoorwerpen, kisten, blikken en dergelijke meegenomen en - tijdelijk - opgeslagen.

Vervolgens ging het bestuur van SOW om tafel met de gemeente Oldambt over een nieuwe locatie. Die lijkt nu gevonden in de Kijkshop aan het Burgemeester Schönfeldplein. 

Meer op: https://hetstreekblad.nl/artikel/1020248/energierekening-niet-betaald-organisaties-en-bewoners-moet-uit-het-voormalige-st-lucasziekenhuis.html