Demi Peters naar NK pupillen meisjes in Hoogeveen

Traditioneel worden de laatste jaren, onder auspiciën van de KNDB, door de Hoogeveense Damclub (HDC) het NK dammen voor pupillen meisjes gehouden. Dit gebeurt ook nu weer op Hemelvaartsdag in dorpshuis Het Knooppunt. Eén van de deelneemsters is Demi Peters, lid van Damclub Winschoten.

De 18 finalisten werken ach ronden 'Zwitsers systeem af, onder een speeltempo van 'Fischer 45 minuten + 30 seconden. Op donderdag en vrijdag worden drie ronden afgewerkt. De resterende twee ronden worden zaterdag 1 juni gespeeld.

De provincie Groningen is vertegenwoordigd door het 13-jarig damtalent Demi Peters uit Bunde. Zij neemt het op tegen Sophie
Blenkers, Elise Schouten, Puck Bouwens, Marije Bouma, Anne Renske Pijper, Oleksandra Chumachenko, Tanya- Marie Cnossen, Alexandra Novikova, Daria Shulepova, Marjory Feyt, Lyonne van der Galiën, Fleur Kruysmulder, Samantha Regterschot, Mila Rijlaarsdam, Charell Schuller, Ysila Taramov en Willemijn Verhoef uit Woerden.

In de eerste ronde worden de meisjes door loting aan elkaar gekoppeld; vanaf de twee ronde bepaalt de toernooimanager de tegenstander. In principe treffen dan spelers met een gelijk aantal punten elkaar. De nummer 1 tot en met 3 van het eindklassement plaatsen zich vervolgens voor het Europees kampioenschap dat van 1 tot en met 9 augustus in Polen plaatsvindt.

Daarnaast plaatsen de nummer 1 tot en met 3 zich voor het WK dat op 27 oktober tot en met 3 november wordt afgewerkt in Turkije.

Op het NK pupillen (algemeen) in Den Haag eindigde Demi Peters, vier weken geleden, nog als nummer 8; nu wil ze een gooi dan naar een podiumplaats.