Zomertuinenmarathon van Het Tuinpad Op is op 22 en 23 juni

De eerstvolgende Zomertuinenmarathon van Het Tuinpad Op is op 22 en 23 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Tuinliefhebbers kunnen dat weekend genieten van een selectie van de mooiste tuinen van Groningen, Drenthe en Noordwest Duitsland.

Het tuinpad op - In nachbars Garten zet zich onder andere in voor het openstellen van bezienswaardige particuliere tuinen. Uniek omdat het al jaren grensoverschrijdend is, namelijk in Groningen, Drenthe en Noordwest Duitsland.

Tijdens een tuinenmarathon kunnen tuinliefhebbers zonder een vooraf gemaakte afspraak een selectie van de tuinen bezoeken. De entree varieert, van gratis, entree of vrije gift. De lijst met deelnemende tuinen wordt voortdurend bijgewerkt en is te vinden op www.hettuinpadop.nl. Op deze site staan ook gedetailleerde beschrijvingen van de tuinen.

Tuinengids 2018/2019

Tevens kan hier de uitgave van de tuinengids 2018/2019 worden besteld. Het boekje heeft een handzaam formaat met 180 bladzijden op A5 formaat en is tweetalig (Nederlands en Duits). De gids bevat informatie over alle 130 aangesloten tuinen en van elke tuin een kleurenfoto. Met behulp van een kaartje, pictogrammen en teksten met praktische informatie zoals openingsdagen is snel te zien wat er verwacht kan worden.