Programma Rozenfestival is bekend: Onder andere Ralph de Jongh, Seewolf, Kira Dekker en Alloway

Het Rozenfestival wordt in 2019 voor de derde keer georganiseerd. Evenals de succesvolle vorige edities wordt het Rosarium in Winschoten weer omgetoverd tot het leukste evenemententerrein voor jong en oud in het weekend van 6 en 7 juli. De basis van het evenement blijft de groenmarkt met daarbij een muziekpodium, foodplein, kinderplein en cultuurplein.

Op het muziekpodium wordt weer ruimte gemaakt voor nieuw talent. Op zaterdag wordt alleen akoestisch gespeeld door onder andere May and June, een singer-songwriter duo en solisten als Youngest en Kira Dekker. Zondag gaat de volumeknop wat harder met optredens van onder anderen Ralph de Jongh, Seewolf en Alloway.

Cultuurplein

Om in de poëtische sfeer te komen van ´t Oldambt is er dit jaar weer een mooie combinatie van natuur en cultuur. Op het Cultuurplein kun je luisteren naar de prachtige gedichten van dichters uit de regio, Stadsdichteres Bianca Holst en het Dichter bie ons-collectief. Op zaterdag speelt het blokfluit ensemble Rosa Nova muziek als intermezzo tussen de poëzie. De dichters zullen op zaterdag en zondag hun gedichten in meerdere blokken laten horen. Ook worden er poëzie-workshops aangeboden. 

Kinderplein
In samenwerking met Jongerencentrum ’t Spoor wordt er voor gezorgd dat het festival niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen een grote belevenis is. De kinderen kunnen zich laten schminken en hun energie kwijt op de speeltoestellen en genieten van leuke theatervoorstellingen.

Groenmarkt
De basis van het festival blijft de groenmarkt. Het rosarium is weer gevuld met stands gerelateerd aan de tuin en groen. Planten, tuinmeubelen, tuindecoratie, tuinarchitecten, alles wat er te bedenken valt binnen het thema groen is in dat weekend te vinden in Winschoten. Geïnteresseerde standhouders kunnen zich nog aanmelden. Informatie over het standgeld en algemene informatie over de markt is te verkrijgen door een e-mail te sturen aan info@marketingoldambt.nl.