Politie zoekt getuigen mishandeling automobilist in Winschoten

Winschoten - „Wie zag mishandeling automobilist?” Dat vraagt de politie Oldambt op Facebook. Afgelopen zaterdagmiddag iets na half 5 werd een 24-jarige man bij de Wilhelminasingel meerdere keren tegen zijn hoofd geslagen en bij zijn keel gegrepen.

Het incident vond plaats bij de afslag naar het Schönfeldplein in Winschoten en moet volgens de politie waarschijnlijk zijn gezien door voorbijgangers. Degene die de man sloeg reed een zwarte Volkswagen Polo.

De aanleiding van de mishandeling is onbekend. De 24-jarige automobilist reed naar eigen zeggen langzaam achter een aantal auto’s waarvan de laatste de zwarte Polo was. De bestuurder van die auto zou bij de ‘slinger’ in de weg ter hoogte van het Schönfeldplein op de rem hebben getrapt en daarna zijn uitgestapt.

Toen het latere slachtoffer ook was uitgestap om te vragen wat er aan de hand was, volgde de mishandeling. De man zou zijn gestopt met slaan en het dichtknijpen van de keel van de 24-jarige nadat een vrouw die ook in de Polo zat ingreep.

De politie komt graag in contact met mensen die het voorval hebben gezien. Zij kunnen bellen via 0900-8844 of een bericht sturen via Facebook.