Historisch theater in Midwolda

Na de succesvolle première van 'Gliek un doch heel anners' in Weener verheugt het ensemble zich op de uitvoering van het Nederduitse toneelstuk ter gelegenheid van de 300e sterfjaar van de beroemde orgelbouwer Arp Schnitger in de dorpskerk in Midwolda op zondag 23 juni, aanvang 16.00 uur.

Tijdens de bijna twee uur durende plot wordt het leven en de betekenis van de beroemde orgelbouwer Arp Schnitger in zes scènes spannend uitgerold en episodisch belicht. De scènes van het stuk zijn verweven met orgelmuziek. Afwisselend klinkt het grote kerkorgel en het renaissance Baldachin-orgel uit het Organeum om de stemming te verklanken en de voortgang te
ondersteunen. Dit versterkt de spanningsboog met veel drama en emotie.

De rollen zijn de acteurs op het lijf geschreven. De personages ontvouwen zich vol expressiviteit en laten het publiek
meevoelen met de acteurs. De Nederduitse tekst is rijk aan prachtige nuances en raadselachtige humor.

Het theaterstuk is een gezamenlijk project van de Arbeitsgemeinschaft Ostfriesischer Volkstheater e.V. en het Organeum in Weener. Het wordt ondersteund door het Ministerie van Wetenschap en Cultuur van Nedersaksen in het kader van de orgelcampagne 'Hoch Empor' en door de Evangelisch gereformeerde kerk.

Regisseur René Schack (Oldenburg) heeft samen met de actrices en acteurs het rolboek van de auteur Erhard Brüchert (Oldenburg) ontwikkeld. Door de samenhang met de orgelwerken gespeeld door Winfried Dahlke werd het Gesamtkunstwerk gecreëerd.

De toegangsprijs is 10 euro per persoon. Ticketreserveringen bij Organeum in Weener, via 0049 4951-912203 of bij Ludolf Heikens, via 0597-551051.