Succesvol pannenkoekentoernooi in Wedde

De tennisclub in Wedde hield zaterdag 9 juni een pannenkoekentoernooi voor de jeugd. De schoolkinderen uit Wedde tijdens extra sportlessen van Be-fit tennisles gekregen met hun klas, en het toernooi vormde de afsluiting hiervan

Zeventien kinderen van 6 tot 14 jaar uit Wedde, Vriescheloo en Blijham waren op deze ochtend afgekomen. Aangemoedigd door hun ouders, die genoten van het mooie weer en de gezellige sfeer, begonnen de kinderen met een kleine warming-up. Hierna speelden de oudsten een dubbel, dus twee tegen twee op een hele baan. De kleinsten speelden op een kleiner veld één tegen één.

Waar bij het begin de ballen ook nog wel eens achteruit geslagen werden in plaats van naar de tegenstander, was er onder
begeleiding van de vrijwilligers van TV Wedde snel progressie te zien en hadden de deelnemertjes duidelijk plezier. Dat was ook de insteek van de ochtend, plezier beleven aan tennis.

Met een ijs-pauze en pannenkoeken ter afsluiting werd er ook duidelijk aan de innerlijke mens gedacht. En terwijl de kinderen de pannenkoeken verorberden en de vrijwilligers de gastjes van eten en drinken voorzagen, namen de ouders de banen over om ook een balletje te slaan.

Het toernooi krijgt volgens de clubmensen een vervolg.