Modehuis Heije Wubs 50 jaar in Onstwedde

ONSTWEDDE - In de Kanaalstreek en Westerwolde zijn veel familiebedrijven gevestigd. Sinds jaar en dag timmeren ze met veel succes aan de weg. Eén van die pareltjes is te vinden in Onstwedde, namelijk Modehuis Heije Wubs.

In de zomer van 1969 ging de speciaalzaak van start en die mijlpaal wordt een halve eeuw later op gepaste wijze gevierd. "Onze klanten kunnen vanaf vandaag 50 dagen lang profiteren van spectaculaire kortingsacties", vertelt Albert Wubs.

Modewinkel of snackbar

"Mijn vader Heije was molenaar in Onstwedde", vervolgt de 53-jarige ondernemer. "Vanwege zijn gezondheid moest hij echter op zoek naar een andere baan. En dan ook nog werk, dat hij samen met mijn moeder kon verrichten. Uiteindelijk kon hij kiezen tussen een kledingwinkel in Blijham of een snackbar in Gasselte. Ik ben achteraf blij dat hij voor de modebranche heeft gekozen."

In 1966 ging het echtpaar Wubs aan de slag in Blijham. Klanten konden niet alleen terecht voor kleding, maar er kon ook onder meer vloerbedekking worden besteld.

Drie jaar later is het echtpaar teruggekeerd naar Onstwedde. Daar werd aan de Dorpsstraat - op de huidige locatie - een winkel geopend. Er werd kleding voor mannen en vrouwen verkocht en aanverwante accessoires, maar ook meubels op de eerste etage. Later is de meubelafdeling verplaatst. In 1990 is vader Heije op jonge leeftijd overleden.

Ingrijpende verbouwingen

In de loop der jaren is het pand veelvuldig verbouwd en uitgebreid. Met name in 2014 heeft een ingrijpende verbouwing plaatsgevonden. Sinds 2009 worden ook huishoudelijke artikelen verkocht. De zaak wordt gerund door zoon Albert en zijn echtgenote Netty. De kinderen Roxanne en Heije werken inmiddels eveneens met veel enthousiasme mee in het familiebedrijf. En de kleindochters - de vierde generatie - komen eveneens al even langs.

"En niet te vergeten mijn moeder", benadrukt Albert. "Ze is ook nog regelmatig aanwezig en dat wordt gewaardeerd door onze trouwe klanten die uit de wijde regio naar Onstwedde komen. We hebben veel klanten vanaf het eerste uur. Ze komen nog steeds graag naar onze winkel. Vanwege de uitgebreide collectie, de gezellige sfeer, het deskundige advies en de goede band die in de afgelopen tientallen jaren is opgebouwd met Modehuis Heije Wubs."

Paul Abrahams