Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen verdeelt 110.000 euro onder 41 projecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen verdeelt bijna 110.000 euro onder 41 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Groningen.

Stichting ColorC krijgt bijvoorbeeld 2500 euro voor de vijfde editie van het toekomstgericht futuristisch winterlichtfestival OrbitFest in de binnenstad van Groningen.

De stichting daagt Noord-Nederlandse makers en hackers uit om vorm te geven aan het concept ‘Speelsheid. Het festival vindt van 20 tot en met 22 december plaats.

Landgoed Ennemaborg

Stichting Het Groninger Landschap mag 9000 euro bijschrijven voor de inrichting van het bezoekerscentrum van Landgoed Ennemaborg in Midwolda.

Samen met vrijwilligers wordt een plek gecreëerd die uitnodigt het landgoed te ontdekken. Het project is met name gericht op natuureducatie van schoolklassen uit de omgeving.

Deze toekenning is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen uit het Van Lange Fonds en het Helena Vrucht Fonds, twee van de CultuurFondsen op Naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds

New Life Choir

Het Syrische koor New Life Choir Groningen krijgt 2320 euro voor de aanschaf van koorkleding, een keyboard en een concert op 22 september 2019 in het Grand Theatre in Groningen.

Rumbling Earth Festival

Stichting Rumbling Earth kan rekenen op 6500 euro voor het Rumbling Earth Festival 2019 in de binnenstad van Groningen. Meer dan dertig lokale acts spelen 12 en 13 juli akoestische en semi-akoestische sets van dertig minuten.

Groninger projecten

Naast bovenstaande projecten steunt het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen ook de volgende organisaties bij het realiseren van Groninger projecten: