Voetbalclubs in Oldambt doen beroep op de gemeente: Bezuinig niet op sport!

De voetbalverenigingen in de gemeente Oldambt roepen de gemeente op om niet te gaan bezuinigen op sport. Dit zou, zo laten de clubs weten, onder meer ten koste gaan van de leefbaarheid in de dorpen waar de voetbalverenigingen gevestigd zijn.

Bezuinigen op sport is een maatschappelijk onverantwoorde keuze, zo stellen de clubs. 'Houd u aan uw eerder gemaakte afspraken en laten we zo de voetbalverenigingen draaiende houden. Hierdoor blijft er in ieder dorp of stad een zeer grote sociale verbinding ten aanzien van sport en beweging'.

De voetbalvereniging is vaak één van de grootste verenigingen in dorp of stad. Veel mensen zijn betrokken bij het voetbal, actief of passief. 'De voetbalvereniging heeft niet alleen een sportieve functie, maar - misschien nog wel belangrijker - ook een maatschappelijke functie'.

De gemeente heeft, volgens de clubs, de afgelopen periode geïnventariseerd hoe de gebouwen en velden ook de komende jaren nog functioneel kunnen blijven. In dit rapport is beschreven hoe en waar welk onderhoud gepleegd dient te worden. Door deze meerjarenplanning is er duidelijk in beeld waar en wat er uitgevoerd dient te worden. Door het uitvoeren van deze werkzaamheden blijven de gebouwen en velden de voetbalvereniging in goede staat.