Expositie van fotocollages van Aletta Top en landschappen van Wessel Middelbos in De Klinker

Er is tot en met 29 september in de bibliotheek in Winschoten een expositie van fotocollages van Aletta Top en landschappen van Wessel Middelbos.

Aletta Top (Grootegast, 1988) is een multidisciplinair kunstenaar. Zij tekent, schildert en fotografeert en gebruikt deze technieken dikwijls door elkaar. Zo ook in deze nieuwe serie fotocollages, getiteld INSTANT MEMORIES. “Ik zie mezelf in eerste instantie als iemand die verhalen vertelt – het medium waarin ik werk is in feite ondergeschikt. Wij en de wereld zitten vol verhalen. Zonder verhalen bestaat er geen wereld; alles in het leven draait om de verhalen die wij aan de dingen en gebeurtenissen toekennen. En aan onszelf.”

Deze serie INSTANT MEMORIES gaat over de (nostalgische) gevoelens achter herinneringen; verhalen die ontstaan door alledaagse, soms ogenschijnlijk nietszeggende, ogenblikken.

Wessel Middelbos (Hoogeveen, 1976) gebruikt in z'n recente werk zijn fascinatie voor transformaties van landschappen. De essentie van ons hedendaagse landschap is volgens hem beweging en verandering. De landschappen die hij schildert zijn een vertaling en opeenstapeling van verschillende processen die spelen in het landschap en die met elkaar zijn verbonden. 

Kunstuur

Op 12 juli is er een feestelijk kunstuur met een hapje en een drankje in het leescafé van de bibliotheek, tussen 16.00 en 17.00 uur. Deelname gratis.