De Tellerlikker in Winschoten beste praktijkopleider 2019 van de provincie Groningen in de sector Voedsel Groen en Gastvrijheid

Herman Bouma uit Winschoten, eigenaar van Brasserie Restaurant De Tellerlikker, is de beste praktijkopleider voor mbo-studenten van de provincie Groningen in de sector Voedsel Groen en Gastvrijheid. Dat maakte Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Herman Bouma leidt sinds 2014 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Herman is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat
studenten bij ons leren in de praktijk omdat we met passie, gedrevenheid en respect het beste uit een student naar boven willen halen”

Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De uiteindelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000
praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.