Lunchen tussen de koeien in Blijham is voor herhaling vatbaar

Gijs en Janneke Tielemans van De Zuivelmand in Blijham organiseerden zaterdag een lunch tussen de koeien. Ongeveer 100 bezoekers grepen deze unieke kans aan.

Gijs: "Het animo kwam de laatste dagen pas echt goed op gang. We hebben een paar dagen tot laat door moeten werken om iedereen van voldoende zuivel te voorzien, maar we zijn dan ook zeer tevreden met het resultaat."

De jonge boeren organiseerden de lunch om hun eigen gemaakte zuivel te promoten, die ze sinds afgelopen jaar produceren. Iedereen kreeg een rondleiding over de boerderij en de mogelijkheid om zelf boter te karnen. Daarnaast konden de kinderen zich uitleven op het springkussen of eens op een echte trekker gaan zitten. Er was een stuk weiland afgezet zodat iedereen, omringd door koeien rustig op een strobaal plaats kon nemen en tegelijk kon genieten van de uitgebreide lunch als wel het uitzicht op de koeien.

De chef-kok van restaurant Roegh uit Vlagtwedde verzorgde op een grote barbecue ter plekke de warme broodjes en natuurlijk was er keuze uit de diverse zuivel producten.

Is de activiteit voor herhaling vatbaar?

Janneke: We hebben veel enthousiaste mensen gesproken en iedereen vond het een leuke andere manier van boerderij bezoeken. We zullen daarom zeker gaan kijken wat voor activiteit nog meer mogelijk is om de zuivel en de boerderijen te combineren.