Dinopark Wedde helpt organisatie Zomerfeesten Winschoten uit de brand

Het Marktplein in Winschoten zou op de slotdag van het Zomerfestival Winschoten, de zogenoemde kindsmiddag, worden omgetoverd tot een levensecht Jurrassic Park, met gigantische lopende dinosauriërs van het Dinopark Zwolle. In plaats daarvan moesten de kinderen het doen met kleinere exemplaren van Dinopark Tenaxx Wedde.

Volgens een woordvoerder van Dinopark Zwolle was het de bedoeling om zondag met een aantal reusactige dino's naar Winschoten af te reizen, maar dit werd op het laatste moment afgeblazen. "Ons werd kort vantevoren meedegedeeld dat de sponsoring niet op orde was. Vandaar dat we niet zijn gekomen."

Dinopark Tenaxx in Wedde bracht uitkomst. Om de kinderen niet teleur te stellen kwam Tenaxx met een aantal (kleine) dino's naar het Marktplein. Ook nam Tenaxx een springkussen mee naar Winschoten.  Daarnaast deelde het dinopark in Wedde honderd vrijkaarten uit, en konden de kinderen worden geschminkt of deelnemen aan een workshop.

De plek waar de dino's werden opgesteld was overigens niet goed over nagedacht. De 'dieren' werden opgesteld naast de urinoirs.

De organisatie van het Zomerfestival Winschoten was niet voor commentaar bereikbaar.