Wandelen door polder Breebaart

Het Groninger Landschap organiseert voor zondag 21 juli een wandeling door het prachtige gebied van polder Breebaart, over de zeedijk en de oude binnendijk.

Onderweg vertelt de gids graag over het rijke verleden van het Reiderland, het ontstaan van de Dollard en later polder Breebaart. Op de Dollarddijk bij de zeehondenkijkwand kijken de deelnemers of er nog zeehonden zijn te bespeuren. In de polder Breebaart is het volop zomer en zien we de uitbundige plantengroei. Op veel plekken zien we diverse watervogels en steltlopers. De brandganzen die hier de winter hebben doorgebracht, zijn vertrokken naar de noordelijke toendra’s, om daar hun jongen groot te brengen.

Stekelbaars en glasaal

Het water in de polder zit vol met stekelbaars en glasaal die onderweg zijn van het zoute zeewater naar de zoete binnenwateren. De stekelbaars plant zich daar voort en de glasaal groeit op tot volwassen paling. Onderweg passeren we de vispassage waar de gids uitleg geeft over het passeren van met name stekelbaars en paling van deze vispassage.

Gestart wordt vanaf Bezoekerscentrum Dollard aan de Dallingeweersterweg 30 in Termunten. De wandeling is van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Aangeraden wordt om een verrekijker mee te nemen.