Klots - Komkommertijd (column David Stolk)

Na het stuk van Tammo Beishuizen in DvhN over een overgewaardeerde geluidstechnicus die de hele wereld over vloog voor een klusje van een paar uur, meende ondergetekende daar een column over te moeten schrijven. Daar heb ik oprecht spijt van.

Gisteren werd ik gebeld door een vriend die werkzaam is bij RTV Noord, of ik het nummer van deze man had. Deze heb ik hem gegeven en ook daar heb ik spijt van. Vandaag stond er een kort bericht op de site van RTV Noord met precies dezelfde strekking als het stukje van Tammo, twee weken eerder.

Op Twitter kreeg ook dit artikel hetzelfde commentaar als twee weken geleden. Hetzelfde liedje in de herhaling. Ook de verslaggever van DvhN reageerde dat het artikel hem wel heel bekend voor kwam. Het is duidelijk komkommertijd. Zelfs in de regiojournalistiek. Alhoewel er natuurlijk genoeg onderwerpen te vinden zijn die een groter maatschappelijk belang hebben. En voor dat belang krijgt de publieke (regionale) omroep een aardige pot subsidie.

Volgens mij zijn er genoeg heikele dossiers in de aarbevingsproblematiek te vinden waar net iets verder doorgegraven en –gespit kan worden. Of wellicht is het de moeite uit te zoeken waarom de Groningers ook nog eens de megalomane windmolens door hun strot krijgen gedrukt. Bedacht een overijverige gedeputeerde die een groen voetje wil halen bij haar messias Jesse?

Ik vroeg mijn goede vriend bij de regionale omroep, de man die naar Melbourne vloog (en nooit meer…) niet teveel eer en lof te geven. Anders moet ik dat nog maanden en maanden aanhoren. Hij lijkt wat dat betreft op zijn vader. Deze hands-on wethouder krijgt veel voor elkaar in de meest moeilijke gemeente van Nederland, maar hij steekt dit ook niet onder stoelen of banken. Echter een bekend Groninger gezegde luidt:’ Most die zulf nait wegvlakken, dat dut een aander wel.’

Maar het is dus komkommertijd. Zelfs ik moest hard nadenken waar deze column over zou moeten gaan. Derhalve heb ik besloten dat de column maar over niets zou moeten gaan. Een herkauwd artikel en onderwerp van twee weken geleden. Mijn excuses, dit is geen waar voor uw geld. Ik had het natuurlijk moeten hebben over de bijna failliete gemeente Oldambt, die al hun voorzieningen bij het grof vuil lijken te zetten, maar een ‘Poort van Winschoten’ gaan bouwen.

Of over de vele onderzoeks- en adviesbureaus die de gemeente bijstaan met het maken van dure keuzes. Om zomaar even een greep te nemen in de mand komkommers. Maar nee, ik verveel u wederom met een onderwerp dat al veel teveel CO2 heeft uitgestoten. Inderdaad, u heeft gelijk, dit is teveel eer.