Hardlopen en wandelen van klooster naar vesting   

TER APEL/BOURTANGE De 23ste editie van de Monnikentocht wordt op zaterdag 31 augustus gehouden.

Bij het klooster in Ter Apel vertrekken om 9.30 uur de atleten die 34, 43 of 51 kilometer gaan rennen. De deelnemers 33 kilometer gaan wandelen starten tussen acht uur en half negen. De na-inschrijving is bij hotel Boschhuis in Ter Apel.

Bij camping De Barkhoorn in Sellingen is om 11.00 uur de start van het onderdeel negentien kilometer hardlopen. De wandelaars die zich voor de afstand van 17 kilometer hebben aangemeld vertrekken tussen 09.30 en 10.00 uur. De na-inschrijving voor deze twee afstanden is ook bij De Barkhoorn.

De finish voor alle afstanden is zoals elk jaar in de vesting Bourtange.

Inschrijfkosten

De inschrijvingskosten voor 43 en 51 kilometer hardlopen zijn bij voorinschrijving (tot en met 28 augustus) 22,50 euro. Bij na-inschrijving betalen deelnemers 25 euro. Voor de onderdelen 33 kilometer wandelen en 34 kilometer hardlopen zijn de kosten 20 euro (tot en met 28 augustus) en bij na-inschrijving 23 euro. Voor de zeventien kilometer wandelen en negentien kilometer hardlopen zijn de inschrijvingskosten bij voorinschrijving (tot en met 28 augustus) 15 euro en 18 euro bij na-inschrijving.

De genoemde bedragen zijn inclusief een herinnering na afloop en busvervoer terug naar Sellingen en Ter Apel. Desgewenst kunnen bij de inschrijving kledingtassen ingeleverd worden voor vervoer naar Bourtange. Douchegelegenheid is er bij camping 't Plathuis.

Het parcours leidt door de afwisselende en fraaie landschappen van Westerwolde. De Monnikentocht is een landschapsloop en kent dus geen wedstrijdelement. Onderweg zijn er diverse verzorgingsposten. Kijk voor meer informatie omtrent de loop op www.monnikentocht.nl