Opbrengst Oldambt Voetbal Toernooi gaat naar stichting Robinia en IMC Basis

De opbrengst van het Oldambt Voetbal Toernooi, dat vrijdagavond 30 augustus wordt gehouden op de velden van voetbalvereniging BATO in Winschoten, gaat naar twee goede doelen: stichting Robinia en IMC Basis in samenwerking met openbare basisschool De Waterlelie in Winschoten. Aan het evenement wordt deelgenomen door twintig teams van bedrijven en verenigingen. De organisatie is in handen van serviceclub De Heerenzitting.

De ploegen bestaan uit zeven spelers van dertig jaar en ouder. Ze spelen op een half veld hun wedstrijden. Er wordt gevoetbald van 18.00 tot ongeveer 21.00 uur, waarna er in de kantine muziek is voor deelnemers en supporters.

“Het toernooi vindt altijd twee jaar achtereen plaats op hetzelfde complex. Dit is de tweede keer bij BATO; volgend jaar is een volgende voetbalclub aan de beurt”, vertelt Wim Bakker namens de organisatie. De avond wordt aan elkaar gepraat door spreekstalmeester Jan van de Meide.

De deelnemende teams betalen inschrijfgeld en dit totale bedrag wordt verdubbeld door hoofdsponsor Pander & Lier. Tijdens het toernooi is er een verloting, waarvoor de prijzen beschikbaar worden gesteld door leden van De Heerenzitting. De opbrengst van dit alles gaat naar goede doelen. De baropbrengst is voor de voetbalvereniging, die ook een mooie sponsorbijdrage doet. “De animo voor deelname is groot”, vertelt Jan Henk Stormer namens de organisatie. “Ook dit jaar was het maximum van twintig team al vroeg bereikt. Ook de reservelijst is helemaal vol.”

Stichting De Heerenzitting

Stichting De Heerenzitting is, volgens eigen zeggen, een vereniging voor mannen ouder dan 40 jaar uit het Oldambt die onderlinge vriendschap hoog in het vaandel heeft staan en zich wil blijven ontwikkelen en ontplooien. Zij willen onder meer hun expertise en energie inzetten voor het goede doel.

Over de goede doelen

Ontmoetingscentrum Robinia is een ontmoetingscentrum op begraafplaats Acacialaan in Winschoten voor iedereen die een verlies heeft ervaren en hier eens met iemand over wil praten. Het bestuur van stichting Robinia en ruim twintig vrijwilligers van Humanitas afdeling Oldambt bieden hiervoor een plek, waar zij aanwezig zijn met een luisterend oor.

IMC Weekendschool laat nieuwsgierige jongeren kennismaken metprofessionals en hun uiteenlopende vakgebieden. De professionals delen ervaringen met leerlingen die bijblijven en die hun horizon verbreden.