Cabaretier Henry van Loon voor het eerst in De Klinker

Als schoolconciërge Volkert verwierf Henry van Loon landelijke bekendheid in de tv-hitserie ‘De Luizenmoeder’. Naast acteur is Henry echter ook cabaretier en stand-upcomedian. Komend theaterseizoen staat hij voor het eerst in Cultuurhuis De Klinker. Directeur Leo Hegge noemt het "een mooie toevoeging aan het cabaretprogramma van De Klinker."

Henry van Loon heeft droge humor en doet graag typetjes. In zijn nieuwste cabaretprogramma ‘Onze Henry’ zoomt de cabaretier in op zijn Brabantse roots. De recensies waren lovend.

Van Loon groeide op in Oirschot, maar ging in 2001 studeren in Amsterdam aan de Kleinkunstacademie. Zijn carrière als stand-upcomedian begon in 2004 toen hij zich aansloot bij de Comedytrain. Hij was onder meer te zien in programma's als Draadstaal en Comedy Live. Ook speelde hij in de misdaadfilm Van God Los.

In ‘Onze Henry’ staat het overlijden van zijn moeder centraal. NRC Handelsblad betitelde de show als ‘zijn meest evenwichtige programma tot nu toe’ en ‘een mooie balans tussen humor en ontroering’.

Meer informatie over de voorstelling op www.indeklinker.nl. Kaarten zijn te bestellen via de website of via 0597–700270 (theaterkassa De Klinker).