Damtoernooi in Bibliotheek Winschoten

Damliefhebbers in Oost Groningen kunnen zaterdag 28 september van 10.00 tot 13.00 uur aanschuiven voor een damtoernooi in de Bibliotheek van Winschoten. Dit initiatief komt overigens uit de koker van Henriette Wolda die dit soort activiteiten in haar takenpakket heeft.

De bibliotheek, ondergebracht in cultuurhuis De Klinker, is namelijk het hele seizoen ambitieus in het organiseren van een diversiteit aan activiteiten. Na de eerste sessie op zaterdag 22 september vorig jaar, toen ruim 20 liefhebbers acte de présence gaven, wordt de damsport 28 september weer naar voren geschoven om deze denksport onder aandacht te brengen van een breed publiek. Hiervoor wordt wederom de plaatselijke damclub in de arm genomen om dit te realiseren.

Bij de start van het toernooi wordt vooraf bekend gemaakt hoeveel ronden 'Zwitsers systeem' met het bijbehorende speeltempo worden afgewerkt. De deelnemers worden bij dit systeem in één groep ondergebracht, met virtueel een beginnersgroep en een groep clubdammers. Tevens stelt de damclub prijzen beschikbaar voor beide categorieën.

Deelname, vanaf acht jaar, is gratis. Aanmelden kan bij de infobalie van de bibliotheek in Winschoten, via h.wolda@bibliotheekgroningen.nl of via www.damclub-winschoten.nl