Benefietdag voor Kledingbank Maxima

Er wordt op zondag 28 Juli een benefietdag gehouden voor Kledingbank Maxima, die op zes locaties (vanaf september op zeven locaties) vele mensen die onder de armoedegrens leven van kleding. De benefietdag vindt plaats in De Toekomst in Kiel-Windeweer.

Onder deze mensen bevinden zich zeer veel kinderen; alleen al in de stad Groningen, leeft 1 op de 5 kinderen in armoede. Kledingbank Maxima zit vooral verlegen om kinderkleding. En hier moet iets aan gedaan worden, vinden de initiatiefnemers.

Sommige kinderen doen, zo wordt gesteld, bijvoorbeeld niet mee aan de gymnastiek, doordat ze gegroeid zijn en er thuis geen geld is voor nieuwe gymschoenen. "Alle kinderen moeten op school mee kunnen doen; je moet niet opvallen door kleding die niet cool is. Kinderen verdienen het niet om vanwege hun mindere kleding op school gepest te worden. Kinderen kunnen een trauma krijgen als ze zich moeten schamen voor hun ondergoed en zich stiekem in een hoekje moeten verkleden voor de gymles en de zwemles."

Artiesten

Tijdens de benefietdag in De Toekomst zijn er onder andere optredens van diverse artiesten. Zo probeert Theater Nowak het publiek te vermaken. Ook worden er pannenkoeken gebakken en verkocht; de opbrengst hiervan gaat naar het goede doel. Daarnaast worden er enveloppen verkocht, waarmee prijzen te winnen zijn. Alle betalende bezoekers krijgen bovenden een gratis lot.

Mensen die de benefietdag bezoeken kunnen kleding meebrengen om te doneren. Uiteraard hoeft de kleding niet nieuw te zijn

De benefietdag op 28 juli is van 10.00 tot 17.00 uur. De Toekomst is aan de Niieuwe Compagnie 13 in Kiel Windeweer.