Diefstal op stortplek Oldambt: drie medewerkers naar huis gestuurd

De gemeente Oldambt heeft drie medewerkers van het afvalbrengstation in Winschoten naar huis gestuurd.

De maatregel is genomen omdat het trio er van wordt verdacht "zich persoonlijk te hebben verrijkt", zegt wethouder Kees Swagerman (SP) van de gemeente Oldambt. Het zou daarbij gaan om waardevolle materialen als koper en aluminium.

Onderzoek

Oldambt heeft een extern bureau in de hand genomen dat onderzoek doet naar de vermeende diefstal. Ongeveer zes weken geleden kwamen de eerste signalen binnen over mogelijke diefstal van bepaalde zaken. ,,We hebben toen direct maatregelen genomen", zegt gemeentesecretaris Herman Groothuis. ,,Zo'n zaak moet je zorgvuldig afhandelen, maar voor de betrokken en hun collega's is een bepaalde snelheid ook gewenst."

Groothuis verwacht dat het onderzoeksrapport volgende maand is afgerond. ,,Dan ook kunnen we de consequenties overzien en eventuele maatregelen nemen."

'Een vervelende zaak'

Swagerman noemt het "een vervelende zaak. Het is toch een rare manier om een afvalstation te runnen. Dit hoort niet." Groothuis denkt er net zo over. ,,Dit past niet bij een gemeente, sowieso niet bij de overheid. Je behoort altijd zuiver te zijn, maar laten we eerst het rapport afwachten en dan conclusies trekken."