Groninger Scheurkalender viert 5-jarig bestaan

Wat beweegt jou? Wat vind je mooi en raakt je? Met die vraag proberen de initiatiefnemers achter de Groninger Scheurkalender zoveel mogelijk Groningers te inspireren een persoonlijke foto in te sturen voor de scheurkalender 2020.

Het initiatief van de scheurkalender, waarin de bewoners van de provincie, Groningen door hun ogen laten zien, viert dit jaar haar 5-jarig lustrum. Inmiddels heeft de organisator meer dan 750 foto’s ontvangen. Het streven is het dubbele aantal. 

Het idee achter de scheurkalender is simpel; Iedereen die zich aangesproken voelt, kan meedoen. Inzendingen mogen van alles zijn, van tekeningen en gedichten, tot natuur en gebouwen. Alles kan en mag, zolang het maar antwoord geeft op de vraag ’Wat beweegt jou in Groningen?’ De inzending dient via de website www.groningerscheurkalender.nl ingestuurd (geupload) te worden. 

15 Augustus

Uit alle inzendingen worden door een jury 320 foto’s voor de scheurkalender geselecteerd. Inzendingen worden beoordeeld op originaliteit, diversiteit en technische kwaliteit. Inzenden kan tot 15 augustus. Half oktober wordt de kalender op een bijzondere locatie in bijzijn van alle inzenders feestelijk gepresenteerd. Alle inzenders krijgen tijdens deze presentatie van de organisatie een gratis kalender. 

Voor informatie www.groningerscheurkalender.nl