Kledingbank geeft hoop op vestiging in Westerwolde nog niet op

Kledingbank Maxima heeft de hoop op een vestiging in de gemeente Westerwolde zeker nog niet opgegeven.

Dat zegt voorzitter Henk Slagter.

,,In het komend najaar nemen we weer contact op met de gemeente Westerwolde’’, laat hij weten. ,,We hopen dat te weten te komen of de gemeente ons subsidie geeft.’’

Grootegast

Maxima, waar mensen met een kleine beurs gratis kleding krijgen, heeft al zes vestigingen in de provincie en opent in het komend najaar een zevende. Die komt in de gemeente Westerkwartier, in Grootegast. De kledingbank werkt zo een ‘witte vlek’ weg.

Dan blijft als witte vlek nog Westerwolde over. Enkele jaren geleden klopte Slagter al aan bij Bellingwedde en Vlagtwedde, de voorlopers van die gemeente. Een locatie werd ook al gevonden: een te huren pand in Sellingen.

Armoedebestrijding

De bestuurders van Vlagtwedde weigerden echter een subsidie te geven, in afwachting van de resultaten van een onderzoek naar armoedebestrijding. Ook burgemeester en wethouders van Westerwolde hebben nog geen ja gezegd.

‘We hebben subsidie wel nodig’

,,We hebben die subsidie wel nodig, om de lasten van het pand in Sellingen te dekken’’, zegt Slagter. ,,Andere gemeenten geven die subsidie ook. Dit voorjaar is er nog contact met Westerwolde geweest. Tot september zijn we druk bezig met de voorbereiding in Grootegast, daarna komt er hopelijk duidelijkheid in Westerwolde.’’

De woordvoerder van Westerwolde laat weten dat die duidelijkheid er nog niet is, dat een besluit nog moet worden genomen.