Zing mee in het Grootkoor Groningen

De repetities van Grootkoor Groningen gaan in september van start. Een bijzonder koorproject met als afsluiting een kerstconcert op 18 december in de Martinikerk. Solistische medewerking wordt verleend door zangeres Maria Fisielier. Verder zullen de bekende begeleiders Martin Zonnenberg en Martin Mans het programma begeleiden op orgel en vleugel.

Grootkoor Groningen is één van de vele Grootkoren in Nederland en worden georganiseerd door Grootkoor Projecten.  Er wordt de komende maanden vijf keer gerepeteerd onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Zij dirigeren al vele jaren de Grootkoren.

Het koor is bestemd voor dames en heren die graag zingen in de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder. De koorrepetities zijn op zaterdagochtend 14 en 28 september, 26 oktober, 16 november en 3 december in de Maranathakerk aan de Van Lenneplaan 97 in Groningen; op genoemde data van 10.00 uur tot 13.00 uur. Het repertoire bestaat uit Christmas Carols en bekende koorwerken. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen deelnemers de koormuziek en de studie-CD, zodat ook thuis gestudeerd kan worden.

Maria Fiselier

De 30-jarige mezzosopraan Maria Fiselier is één van Nederlands grootste opkomende opera zangeressen. Met het tv-programma ‘Beste Zangers 2018’ is ze bekend geworden bij een breed publiek. Maria studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en won in 2011 de publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Momenteel is Maria verbonden aan de Opera in Berlijn en heeft al vele operarollen op haar naam staan. Ze zingt samen met het Grootkoor kerstliederen en het licht muziekgenre. Het concert is op 18 december in de Martinikerk.

Zangers of zangeressen die mee willen doen kunnen zich inschrijven. Voor meer informatie over het Grootkoor en inschrijving: www.grootkoor.nl en www.grootkoor.tv, of mail naar zing@grootkoor.nl.