Paul Mellens winnaar fotowedstrijd Oostwold Airshow 2019

Paul Mellens uit Midwolda heeft de fotowedstrijd van de met Pinksteren gehouden Oostwold Airshow 2019 gewonnen.

De 51-jarige hobby-fotograaf was op zoek naar onderwerpen voor een onderscheidende foto toen hij schuin achter de Supermarine Spitfire MK Vc uit 1944 ging staan.

,,De piloot was druk bezig met zijn voorbereidingen voor de start en zat nog wat met zijn bril te rommelen. Ik kon dat allemaal via zijn binnenspiegel volgen”, zegt Mellens.

Magisch moment

,,In eerste instantie zag ik alleen maar een bril. Toen kwam dat magische moment dat ik via mijn lens inzoomde op die binnenspiegel en de piloot ineens zijn bril afzette en via zijn spiegel recht in mijn zoeker keek. We maakten oogcontact en op dat moment drukte ik af.”

Mellens voelde gelijk dat dit wel eens een bijzondere foto kon zijn en besloot hem in te sturen voor de fotowedstrijd. De vakjury koos, uit meer dan driehonderd inzendingen, bijna unaniem voor de afbeelding van Paul Mellens.

‘Vliegtuig lijkt in het verleden te zijn gesitueerd’

In het juryrapport wordt onder meer aandacht geschonken aan de fraaie nabewerking van de foto: ‘De kleuren zijn zodanig mooi bijgewerkt dat het vliegtuig - met piloot - in het verleden lijkt te zijn gesitueerd.’

Verder roemt de jury de compositie én de menselijke factor van de winnende foto. ‘Je ziet een piloot in het spiegeltje die zich mentaal voorbereidt op zijn display. In zijn ogen zie je de concentratie!’

Paul Mellens verdiende met de winst van de fotowedstrijd een VIP-arrangement voor de volgende editie van de Oostwold Airshow.