American Day Veendam in teken van Geuko

American Day Veendam, dat op zondag 4 augustus wordt gehouden in Borgerswold, staat dit jaar in het teken van Geuko van Lang, die lijdt aan Acute Flaccid Myelitis (AFM). „De eerste editie was een groot succes met duizenden bezoekers”, vertelt initiatiefnemer Klaas Timmenga, die het evenement opzette met zijn inmiddels overleden vader. „Nu wil ik geld inzamelen voor Geuko.”

Op deze dag zijn er tal van Amerikaanse auto’s en motoren te bewonderen; ook zijn er stands met eten en drinken, countrylinedance, vuurspuwers, straattheater van Beach kidz Adventure, een braderie en live-muziek. Verder zijn er piraten, die allerlei spelletjes doen met de aanwezige kinderen, en kunnen er ritjes worden gemaakt op de trikes van Hennie & The Trike Toppers. Als klap op de vuurpijl komt ook Uncle Sam langs.

Een deel van de opbrengst van het evenement komt ten goede aan Geuko, die dankzij het EO-programma Je geld of je leven begin de jaar voor behandeling van zijn ziekte naar het het Kennedy Krieger Institute in Baltimore is geweest. Geuko’s vader Gert Jan houdt op Therapie Geuko een blog bij hoe het zijn zoon momenteel vergaat.

De American Day Veendam op 4 augustus begint om 11.00 uur.