48 uur op een scootmobiel door Vlagtwedde

Het zorgcentrum De Bolderborg in Vlagtwedde krijgt binnenkort een geldbedrag. Met dank aan vier jongemannen met een groot uithoudingsvermogen.

Door Marcel Looden

Zij namelijk gaan 48 uur met een scootmobiel door de straten van Vlagtwedde rijden. Ze beginnen daarmee op 12 augustus, bij uitgaansgelegenheid Zaal 12.

Geld voor de Bolderborg

,,Telkens rijden twee deelnemers twee uur op een scootmobiel door het dorp’’, zegt beheerder Bianca Keijzer van Zaal 12. ,,Daarna doen de andere twee dat twee uur. Mensen kunnen gedurende de 48 uur geld geven dat naar de Bolderborg gaat.’’

De marathon met de scootmobiels is onderdeel van de Week der Besten. De traditionele feestweek van Vlagtwedde die dit jaar zijn 27ste editie beleeft.

Vakantiepark

,,We openen de week op 10 augustus met onder meer een truckrun waarbij mensen met een beperking als passagier een tocht in een grote vrachtwagen maken’’, zegt Rene Haaijer, woordvoerder van de organiserende stichting. ,,De dag erna is er onder meer een mudrun op het terrein van het vakantiepark Parc Emslandermeer.’’

Menselijke waslijn

In de dagen erna zijn er allerlei andere activiteiten, waaronder dus die scootmobieltocht maar ook een fietsdriedaagse, een kermis, braderie, en het vormen van een zo lang mogelijke menselijke waslijn. Een klassiek onderdeel van de week, de historische TT, is op 16 augustus, de een na laatste dag van de week.

,,De feestweek leeft nog altijd in ons dorp’’, weet Haaijer. ,,En gelukkig geven plaatselijke ondernemers ons nog altijd een sponsorbedrag en hebben we voldoende vrijwilligers. Zonder dat geld en de vrijwilligers is het opzetten van de week niet mogelijk."