Bluesicoon Khalif Wailin’ Walter komt naar Oude Pekela

Het eerstvolgende concert dat Blues in Pekela organiseert is op zaterdag 16 november. Greyhound Bluesband met als special guest bluesicoon Khalif Wailin’ Walter komen dan naar De Harmonie in Oude Pekela.

Khalif Wailin’ Walter, in Chicago geboren als Walter Malone, was in het verleden lid van de bands van Lonnie Brooks en Shirley King (inderdaad, de dochter van B.B.). Hij speelde onder meer met grootheden als  Otis Rush, Jimmy Vaughan Band, Buddy Guy Band en Curtis Salgado. Walter stond vijf keer op het Chicago Blues Festival, het grootste en het langst lopend bluesfestival in Amerika, waar in drie dagen tijd meer dan 500.000 mensen de toegangspoorten passeren.

Greyhound Bluesband, opgericht in 1991, is een bekende naam op de binnen-en buitenlandse podia. De Drentse formatie, die bestaat uit muzikanten die eerder in bands als Juke Joint Blues Band, Southside Blues Band en de John Stevens Band speelden, begeleidt regelmatig internationale artiesten.

Het optreden in zaal De Harmonie op 16 november begint om 21.00 uur. Kaarten (10 euro, inclusief een consumptie) zijn te koop bij Jolanda's Bloemenshop in Nieuwe Pekela, en bij Kregel Bouwmarkt, Mieja's Snelbuffet en café De Harmonie in Oude Pekela.

Meer informatie op www.bluesinpekel.com