STX-peloton drumt publiek naar Waterbei in Winschoten

De vijf percussionisten van Parade STX genieten meer dan (inter)nationale bekendheid. Het kwintet was al eens in Winschoten en demonstreerde een krachtige combinatie van drums en synchrone expressie. Op vrijdag 30 augustus is de groep opnieuw te zien en vooral te horen om het publiek vanaf De Klinker naar het Marktplein te lokken, als een soort van rattenvanger van Hamelen.

De tot in de verre omtrek waarneembare drumsound werkt als een magneet en vormt de opmaat voor het theaterspektakel van Close Act, de start van het tweedaagse festijn Waterbei.

Imponerend bij eerder bezoek aan Winschoten

Bij een eerder bezoek aan Winschoten imponeerde Parade STX dankzij die merkwaardige mix van strikte discipline en hectisch gedrag.

Als een onstuimig peloton van zwarte personages bewegen de vijf leden van de groep zich op stelten door de Langestraat, op weg naar het plein. De luide beats en soms fluisterende drums vormen een passionele basis voor de alom zeer bejubelde act ‘Mohawks’.

Retail Club Winschoten heeft de groep als extra hoogtepunt aan het Waterbei-programma toegevoegd.

Welhaast paradoxaal paradijs

De toeschouwers en volgers van het vijftal zijn ervan getuige hoe de geluiden van de drums hoog in de lucht balanceren. Sterker, ‘Mohawks’ splitst de lucht in stilte. De mysterieuze taal van de drums zorgen voor een welhaast paradoxaal paradijs.

Parade STX start de tocht op stelten om 20.00 uur op het Oldambtplein nabij De Klinker.

Close Act

Op het Marktplein zal de Tilburgse theatergroep Close Act dankbaar het theatrale stokje van Parade STX overnemen en de fantasierijke show ‘Invasion’ verzorgen.

Erna geeft de band Toosst bovendien een exclusief concert op het Marktplein.