62 Procent van de vakantiegangers komt een aantal kilo’s aan door de vakantie

Uit onderzoek van ​e-Kortingscode.nl​ blijkt dat 62 procent van de vakantiegangers een aantal kilo’s aankomen door vakantie. Opmerkelijk is dat 45-plussers vaker aankomen door vakantie dan jongere generaties.

Het overgrote deel van de vakantiegangers, 66 procent, geeft ontspanning als hoofdreden om op vakantie te gaan. Andere redenen zijn nieuwe culturen en bestemmingen ontdekken (16 procent) en tijd voor elkaar hebben (12 procent).

Mensen zien niet sporten en veel eten als echte ​guilty pleasure​ tijdens het vakantie vieren, met dus als gevolg dat bijna tweederde van de vakantiegangers, die tussen de 1 en 3 weken weg zijn, aankomt. Bij een kwart van de vakantiegangers is dit 1 tot 2 kilo. Tien procent komt tijdens de vakantie zelf 3 tot 4 kilogram aan.

De grootste boosdoener voor de extra kilo’s is alcohol. Vóór de vakantie dronken mensen gemiddeld 8 glazen alcohol per week, tijdens de vakantie werd dit aantal verdubbeld. Een andere caloriebom is het vliegtuigeten. Tijdens lange vluchten worden er gemiddeld 3400 calorieën geconsumeerd. Dit komt omdat er zo’n 20 procent extra suikers worden toegevoegd aan de vliegtuigmaaltijden.

Meer informatie op www.e-kortingscode.nl