Website ‘Nieuwolda en Wagenborgen aardgasvrij’ staat online

De nieuwe website www.nieuwborgen.net staat sinds vorige week online. De site is bedoeld voor inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen die meer willen weten over het plan om beide dorpen aardgasvrij te maken.

Nederland moet, als het aan de overheid ligt, in 2050 volledig aardgasvrij zijn. Nieuwolda en Wagenborgen hebben de kans om nu al aardgasvrij te worden. Het Rijk heeft daarvoor een subsidie van ruim 4,7 miljoen euro beschikbaar gesteld. Dit geld wordt gebruikt om over te stappen op lokaal geproduceerd groen gas en om woningen energiezuiniger te maken door middel van isolatie.

Veel vragen
De plannen roepen veel vragen op bij inwoners. Want wat is groen gas eigenlijk? En hoe duurzaam is het? Hoe zit het met de leveringszekerheid? En wat moet er aangepast worden zodat ik mijn huis met groen gas kan verwarmen? Alle antwoorden op deze en vele andere vragen staan op de nieuwe website.

Samenwerking
De gemeenten Oldambt en Delfzijl zijn eindverantwoordelijk voor de uitwerking en uitvoering van het plan. Ze werken hiervoor nauw samen met Groninger Huis, Dorpsbelangen Nieuwolda, Dorpsbelangen Wagenborgen, Deeterink Bio Energie en Enexis. Bewoners en bedrijven uit beide dorpen krijgen een centrale rol bij de uitwerking.