Kleindierpark Bellingwolde op zoek naar nieuwe locatie; crowdfundingsactie gestart

Alexander Knoth begon in 1996 met het houden van exotische zoogdieren. Na enkele omzwervingen streek hij met zijn Kleindierpark neer aan de Lindelaan 13 in Bellingwolde. Daar, volgens Knoth, de gemeente Westerwolde geen omgevingsvergunning wil afgeven is verhuizen de enige optie. Om geld bijeen te brengen is een crowdfundingsactie gestart.

"We hebben jarenlang ons geld geinvesteerd in dit project en nu het geld op is zegt de gemeente dus nee tegen onze plannen", laat Knoth op de Facebookpagina van het Kleindierpark weten. "Er is inmiddels een crowdfunding opgezet, via onze website kan je rechtstreeks een donatie doen aan Kleindierpark. We zoeken naar investeerders die niet op bergen rendement zitten te wachten maar ons project gewoon willen steunen."

Eerder al klopte Knoth aan bij de toenmalige gemeente Vlagtwedde, ook zonder positief resultaat. Het Kleindierpark is nu zeven dagen in het jaar open, en dit moeten er veel meer worden. Knoth wil sowieso elke woensdag open en op de feestdagen.

Het Kleindierpark herbergt momenteel op 1600 vierkante meter een groot aantal zoogdieren, zoals eekhoorns, stokstaartjes, stekelvarkens, stokstaartjes, beverratten, capibara’s, ouessant schaapjes, wallaby’s, corsacvossen, cavia’s en neusberen.

 

Doneren kan via www.kleindierpark.nl