Week der Besten: Ik hou van Holland

VLAGTWEDDE -Van 10 tot en met 18 augustus staat Vlagtwedde weer in het teken van de Week der Besten.

Deze jaarlijks terugkerende feestweek staat inmiddels voor de 27ste keer op de agenda. Acht dagen lang volop feest en vertier. Ook deze keer heeft het bestuur van de Week der Besten een gevarieerd programma in elkaar gezet met daarin vertrouwde maar ook nieuwe evenementen.

Dit jaar heeft de Week der Besten het thema 'Ik hou van Holland'. Buurtverenigingen zijn druk doende om straatversiering te maken en zichzelf daarmee leuk te presenteren tijdens de feestweek. Gedurende de week komt tijdens evenementen dit thema duidelijk naar voren. Zo is er op donderdag 15 augustus een heus Ik hou van Holland spel op het plein bij Restaria.

In samenwerking met de jongeren ambassadeurs van de gemeente Westerwolde is er een heus DJ Contest, waarvan zaterdag 10 augustus en zondag 11 augustus de halve finales zijn tijdens de Miss Verkiezing en Playbackshow en een heuse finaleavond op dinsdag 13 augustus met medewerking van Tim Holland, Roy Keuter en Dansado en de feestneger in de feesttent.

Natuurlijk kan de Week der Besten niet zonder een aantal vaste evenementen. Deze vormen al jaren het karkas van deze succesvolle feestweek. Hierdoor kan iedereen, van jong tot oud, meedelen in de feestvreugde. De Profile Tyrecenter Heuver Truckrun met een nieuwe route, de braderie, de Historische TT, de Roegh Mudrun en de kinder- en seniorenmiddag ontbreken niet.

De Week der Besten staat daarnaast bekend om zijn vele recordpogingen. Dit jaar is dat 48 uur Scootmobiel Rijden voor het goede doel Bolderborg. Entertainer Jos Tipker die in een half uur probeert om zoveel mogelijk ballonhonden te gaan maken. En Radio Westerwolde met een marathonuitzending voor Kika en Vrienden van Het UMCG.

Vooral aan het einde van de week komen verschillende artiesten richting Vlagtwedde om in de feesttent en diverse horecagelegenheden een feestje te bouwen. Dit jaar komen onder andere Bizzey, Jebroer, Dries Roelvink, Dario, Liesbrecht Vollebregt, Issa Vibe, Koos Darwinkel, Lars Koehoorn , Bandje Speciaal en de DJ’s van Q music Foute Party optreden.