Boerenrockfestival is klaar voor 40.000 bezoekers

DROUWENERMOND - Het festival Boerenrock in Drouwenermond is booming. Dat melden Bjorn van der Veen en René Boiten vrijdagmiddag tijdens de perspresentatie in de vestiging van ACSL Van Staalduinen aan de Veenstraat 3 in Stadskanaal.

"Er zijn tweeënhalf keer zoveel kaarten verkocht als vorig jaar om deze tijd en de camping is met 2500 plaatsen helemaal volgeboekt. Vorig jaar was er plek voor 1500 personen, maar we hebben extra ruimte voor 1000 personen kunnen regelen. En zelfs nu is er nog een wachtlijst. We verwijzen door naar omliggende campings in de regio."

Boerenrock - vier dagen muziek, cross, kermis, enduro en camping - groeit als kool en trekt inmiddels ook festivalgangers van buiten de noordelijke provincies naar Drouwenermond. Ook uit landen als Duitsland en België worden toegangskaarten gereserveerd. De twaalfde editie bracht vorig jaar 35.000 mensen op de been. Een absoluut record.

Toegangskaartje is nog betaalbaar

"De verwachting is dat we dit jaar de grens van 40.000 bezoekers naderen. We hebben een dijk van een programma en een toegangskaartje is nog betaalbaar. We zijn klaar om meer bezoekers dan vorig jaar te ontvangen. Met dank aan de grondeigenaren is het terrein flink uitgebreid en we hebben het aantal vrijwilligers opgeschroefd tot ruim 400. Het is geen enkel probleem om 'warkende helden' te vinden. Ze staan te popelen om mee te helpen, ze hebben Boerenrock in hun hart gesloten."

De dertiende editie vindt plaats van donderdag 22 tot en met zondag 25 augustus. Een week eerder wordt al begonnen met de opbouw van het terrein. Hekken en tenten worden geplaatst en de camping wordt ingericht.

Mooi Wark, Jannes en Høksons

Tal van artiesten treden op tijdens het Boerenrockfestival. Zoals bijvoorbeeld Jannes, Snollebollekes, Esperando's, George Baker, Marc Pircher, Høksons, Bökkers en Mooi Wark. Het affiche vermeldt verder de Boerenrock cross, een trekker trek wedstrijd, een spectaculaire Enduro, een obstacle run en ook is een kinderplein ingericht waar de jongste bezoekers zich kunnen vermaken. Voor de eerste keer wordt een reuzenrad geplaatst op het festivalterrein.

Tal van regionale sponsors dragen het festival een warm hart toe. Zoals onder meer het autobedrijf ACSL, dat Mobility partner is geworden. Naast een financiële bijdrage heeft Gerrit van Staalduinen ook nog een stoere Kia Sportage en een Nissan X-trail ter beschikking gesteld om het festival maximaal te kunnen promoten. De auto’s zijn namelijk voorzien van de Boerenrock logo’s en de datum.

Kijk voor meer informatie op de website www.boerenrockfestival.nl

Win vrijkaarten voor Boerenrock festival

Lezers van deze krant maken kans om een setje passe-partouts voor twee personen te winnen. Vier dagen gratis toegang tot het Boerenrockfestival. Er liggen vijf setjes klaar. Stuur voor vrijdagavond 9 augustus een mail naar kanaalstreek@ndcmediagroep.nl

Vermeld in ieder geval naam en woonplaats. De vijf winnaars krijgen vrijdagavond persoonlijk bericht.

Paul Abrahams