Kinderarts en verpleegkundigen OZG bouwen aan aardbevingsbestendig huis in Guatemala

Alies Fobbe, Margot Boeve en Monique van Os, allen werkzaam op de kinderafdeling van het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) in Scheemda gaan januari volgend jaar naar Guatemala om daar een aardbevingsbestendig huis te bouwen.

Voor kinderarts Margot Boeve (44) is het al de derde keer dat ze meehelpt met het bouwen van een huis in den vreemde; eerder in Lesotho, dat volledig omgeven is door Zuid-Afrika, later in Cambodja. De kinderverpleegkundigen Alies Fobbe (44) en Monique van Os (39) werkten ook mee aan het project, van Habitat for Humanity, in dit Koninkrijk in land in Zuidoost-Azië.

Tijdens de 'missies' wordt samengewekt met de lokale bevolking. De drie werken niet alleen aan de totstandkoming van de huizen, ze leren ook de bevolking kennen. Reis- en verblijfkosten moeten door Margot, Alies en Monique zelf worden betaald. Ook moeten ze bijdragen in de kosten van het project.

Om de financiën voor de trip bij elkaar te krijgen hebben de drie tal van acties ondernomen, van de verkoop van kaarsen en een actie tijdens Koningsdag tot het van Lego bouwen van een huis in het ziekenhuis in Scheemda. Tegen betaling konden belangstellenden een Legoblokje of Legoblokjes kopen, om het huis gereed te krijgen. 

Volgens de drie is het niet alleen mooi om te zien, dat het geld op de juiste plek terecht komt, maar ook dat ze zelf daadwerkelijk mee kunnen bouwen aan de huizen. Volgens Margot, Alies en Monique is het contact met de (dankbare) bevolking ook veel intenser, dan tijdens een 'normale' vakantie. "Je leert de mensen, het land, en de bevolking, op een andere manier kennen."

Sponsoren

Bedrijven en personen die de drie willen sponsoren kunnen voor details en meer informatie terecht op https://bouwmee.habitat.nl/actie/alies-flobbe

Meer informatie

Meer informatie over Habitat for Humanity op https://habitat.nl/