Loopbaancoach Marianne Kremer uit Finsterwolde: 'Om plezier in je werk te houden, kijk je vooruit'

Werkenden van 45 jaar of ouder kunnen dit jaar gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Dit zogeheten Ontwikkeladvies 45+ bestaat uit twee tot drie gesprekken met een loopbaancoach als Marianne Kremer uit Finsterwolde.

Het ontwikkeladvies is een tijdelijke subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid als onderdeel van het Actieplan Perspectief voor Vijftigplussers.

,,De subsidieregeling geeft mensen nét dat steuntje in de rug om naar een loopbaanadviseur te stappen. Zo’n advies zet aan tot nadenken over hoe je op een gezonde en prettige manier wilt werken”, weet Marianne Kremer.

,,Want hoewel je als 45-plusser al flink wat werkervaring hebt, liggen er ook nog veel jaren voor je. Hoe ga je die invullen? Om plezier in je werk te houden, kijk je vooruit. Zo blijf je tot aan je pensioen een gelukkige en gezonde werknemer of zzp’er.”

Gratis advies

Omdat de overheid het ontwikkeladvies subsidieert, kost het niets. De loopbaancoach regelt alles rondom de subsidieaanvraag. ,,De regeling is voor werknemers en zelfstandige zonder personeel (zzp’ers) die 45 jaar of ouder zijn en gemiddeld minimaal twaalf uur per week werken”, zegt Kremer.

,,Maar ben je werkloos, kun je door ziekte niet werken of kun je een ontslag- of reorganisatieregeling krijgen? Dan kom je niet in aanmerking.”

‘Inzicht in je talenten en ambities’

Wat het ontwikkeladvies oplevert, verschilt per persoon. Marianne Kremer: ,,Globaal kun je zeggen dat je inzicht krijgt in je talenten en ambities, in wat jij belangrijk vindt in je werk. Je leert wát je energie kost en wát je energie geeft.”

,,Verder krijg je een op maat gemaakt advies met een bruikbaar actieplan en tips en vertrouwen om nieuwe stappen te zetten. Je leert hoe jij je kunt ontwikkelen en hoe jij je werk leuk kunt houden. Nu én in de toekomst.”