Groningse avonturiers strijden om overwinning in de Awesome Aussie Race in Australië

Na maanden de wereld over te hebben gereisd door onder meer Thailand en Nieuw Zeeland besloten Veendammer Bart Folkers en Sander Riensema uit Stadskanaal dat het tijd was voor een nieuw avontuur. Ze zagen de oproep van reisorganisatie Dutchies Travel, ‘Backpackers gezocht voor gratis reis langs de oostkust van Australië!’, en meldden zich direct aan. Uit tientallen inzendingen werden ze gekozen.

Tijdens de Awesome Aussie Race reizen de deelnemers in een camper van Sydney naar Cairns. In drie weken tijd moet 2.600 kilometer worden afgelegd. Dinsdag was de start.

Onderweg moeten allerlei uitdagende opdrachten worden volbracht en bezoeken de deelnemers de meest adembenemende bestemmingen van Australië. Het team dat op 28 augustus met de meeste punten over de finish in Cairns rijdt, wint deze eerste editie van de Awesome Aussie Race.

Bart en Sander nemen het op tegen de Brabantse vriendinnen Kim Sandee en Yvette Nijhoff, die op dit moment aan kop gaan met twintig punten meer. “Tot nu toe is de sfeer tussen beide teams erg relaxed. We focussen vooral op ons eigen ding”, aldus Bart.

“Ik speel zelf graag gitaar en Kim, van het andere team, kan ontzettend goed zingen. We hebben samen al een straatoptreden gedaan vlakbij het Sydney Opera House, dat was zo ontzettend vet!”, vult Sander aan.

Relatief kort

Bart en Sander kennen elkaar overigens nog relatief kort. “We hebben elkaar in de trein van Hoogeveen naar Groningen leren kennen.”, vertelt Bart. “Ik ging terug naar huis na mijn dienst en raakte met Bart aan de praat. We kwamen erachter dat we allebei graag op wereldreis wilden gaan en dan met name naar Australië. We wisselden gegevens uit en daar zitten we dan!”.

“Op een betaalde vakantie Down Under!”, vult Sander aan. “Dus pas maar op! Met vreemden praten in de trein kan er zo voor zorgen dat je aan de andere kant van de wereld terecht komt!”

Avonturen volgen

De avonturen van Bart en Sander in Australië zijn onder meer te volgen op youtube en op facebook