Veteranenhuis Winschoten heeft een nieuw onderkomen

Stichting Militair Veteranenhuis Winschoten heeft een nieuw onderkomen in een pand aan de plaatselijke Mauritsstraat. "Wel moeten er nog wat zaakjes worden afgehandeld met de vorige huurbaas", zegt Bert Nanninga, "maar dit komt goed. In principe kunnen we er in september in."

Nanninga kreeg in januari dit jaar al een tip dat het beoogde pand vrij zou komen. "We zijn toen met de huurbaas om tafel gaan zitten, en onlangs kregen we het bericht dat we er in mochten trekken."

Het pand, dat dienst deed als politiekbureau en - later - als winkelpand, is vrij ruim en goed onderhouden. "Het is zeker twintig bij twintig meter, met aan de voorkant een terras. Ook is er voldoende parkeergelegenheid."

Zoals het nu lijkt kan het Veteranenhuis het pand aan de Mauritsstraat voor onbepaalde tijd huren. Het is de bedoeling dat er op gezette tijden activiteiten worden georganiseerd. 

"Het is echter voormalijk een plek waar veteranen hun verhaal kwijt kunnen en herinneringen kunnen ophalen", besluit Nanninga.

Het is de bedoeling dat veteranen er van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur terecht kunnen. 

Zie ook: https://hetstreekblad.nl/artikel/812454/tijdelijk-onderkomen-voor-veteranenhuis-in-winschoten.html en https://hetstreekblad.nl/artikel/582484/concrete-plannen-voor-veteranenhuis-in-winschoten.html