Inzamelingactie American Day brengt 2.421 euro op voor zieke Geuko

De inzamelingsactie voor Geuko van Lang uit Winschoten heeft tijdens de American Day het nette bedrag van 2.421,93 euro bijeengebracht. Organisator Klaas Timmenga was met acht personen van de organisatie naar Winschoten afgereisd. In een ton werd het verzamelde geld aan Geuko zijn ouders Gert Jan en Gerda van Lang overhandigd.

Poppenspeler Anko Stam liet zijn pop Pelle optreden als presentator en woordvoerder. Het duo was ook tijdens de Amigo Day present.

Sponsoren

Op de ton waren alle sponsoren genoteerd. Sponsoren van geld, en sponsoren die belangeloos de benodigde materialen beschikbaar hadden gesteld. Leden van de CS-Riders met hun trikes hebben met rondritten voor kinderen geld opgehaald. De Pirates uit Westerwolde, die zich ook inzetten voor langdurig zieke kinderen, haalden geld op met piratenactiviteiten.

Er was ook geld gegenereerd uit een fotoshoot met een model, waar de organisatie vooraf niet van op de hoogte was. Ze toonde warme belangstelling voor Geuko en heeft onverwacht het geld aan de organisatie gegeven. De catering heeft een steentje bijgedragen en er was uit geld vrije giften bij de toiletunit.

Vrijwillig

Vrijwillige medewerking heeft het bedrag verder omhoog gestuwd. Barry de cateringman, marktmeester Klaas Huisman en de man van terrasbeheer hadden zich daarvoor ingezet. Met ook inzet van chef verkeer Marwin, kassadame Willeke en financiële vrouw Jessica.

‘Moeite waard’

Klaas Timmenga: ,,Het was de moeite waard. Het was een mooie en gezellige dag, en je helpt er ook nog een kind mee. Prachtig om op zo’n middag met je hobby zo’n jongen te kunnen helpen. Ook de reacties op de dag zelf waren super. Je zag hem lachen tijdens het rondje in Leonard den Besten zijn Amerikaanse vrachtwagen.’’

Ondanks dat de strijd nog duurt, geeft het voor ouders Gert Jan en Gerda het gevoel dat ze er niet helemaal alleen voor te staan. Maar ze zijn pas écht hoopvol als AFM in Nederland eindelijk wordt erkend en de therapie die hun zoon in Baltimore kreeg ook hier wordt gegeven.