Supportersvereniging verliest kort geding: vak F stadion FC Groningen blijft zaterdag leeg

Vak F in het stadion van FC Groningen blijft zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Twente stil en leeg. Dat is de uitkomst van het kort geding dat de Supportersvereniging FC Groningen had aangespannen tegen FC Groningen.

De rechter heeft alle verzoeken van de supporters afgewezen, zo laat advocaat Christian Visser weten. ,,Teleurstellend.’’

Tijdens de wedstrijd tegen Ajax, in april, werd in het vak vuurwerk afgestoken. De daders zijn onbekend gebleven. De KNVB legde FC Groningen een boete op van 15.000 euro. Omdat het niet de eerste keer was, werd ook bepaald dat seizoenkaarthouders van vak F bij de wedstrijd van zaterdag niet welkom zijn.

Nog zwaardere maatregelen

De supportersvereniging vindt dit onrechtvaardig en stapte naar de rechter. Supporters die niets met het vuurwerk te maken hebben worden nu gestraft. FC Groningen zei begrip te hebben voor de onvrede, maar zegt niet anders te kunnen.

De straf is door de KNVB opgelegd en FC Groningen is gehouden aan de uitvoering ervan. Zouden ze dat niet doen, dan hangen nog zwaardere maatregelen in de lucht, zo werd tijdens het kort geding (donderdag) gezegd.

Een motivering van de uitspraak is nog niet beschikbaar.

Trouwe fans moeten thuisblijven

De uitspraak betekent dat de seizoenkaarthouders van vak F ook geen plek elders in het stadion krijgen, zoals ze hadden gevraagd. Ruim tweehonderd trouwe fans moeten zaterdag noodgedwongen thuisblijven.

Een tweede eis, dat de club de gemiste wedstrijd voor de kaarthouders financieel moet compenseren, is ook afgewezen.