Jipsingboertanger nog 4 jaar coach van korfballers in Macau

Atte van Haastrecht blijft vrijwel zeker nog eens 4 jaar de coach van het nationaal korfbalteam van Macau. De inwoner van Jipsingboertange laat dat weten van Durban in Zuid-Afrika.

Daar wordt het wereldkampioenschap korfbal gespeeld. Het klein Macau, een Speciale Administratieve Regio van China met enkele tientallen korfballers, kwalificeerde zich daar onder leiding van Van Haastrecht voor het eerst voor.

Twintigste en laatste

Het team speelde op dat toernooi een keer gelijk tegen gastland Zuid-Afrika maar won er geen. Het werd daardoor twintigste en laatste.

,,Maar we deden dus voor het eerst mee en waren hier ook om te leren’’, aldus Van Haastrecht. ,,De spelers hebben het goed gedaan. Op basis daarvan is het de bedoeling het contract met mij nog eens met vier jaar te verlengen. Over vier jaar is het volgende WK en daar willen we ons weer voor kwalificeren.’’

Toernooi in Stadskanaal

Van Haastrecht, docent op de Regionale Scholengemeenschap in Ter Apel, is al jaren actief in de korfbalwereld en was al bondscoach van Armenie en Zweden. Tijdens een toernooi van de Korfbalvereniging Stadskanaal ‘74, waar hij voorzitter van is, kwam hij in spelers van Macau. Die deden mee aan het toernooi.

Wedstrijdritme

Hij werd vervolgens gevraagd om bondscoach te worden, met dus de eerste kwalificatie voor een Wk tot gevolg. ,,In de afgelopen jaren had ik veel digitaal contact met Macau en ben ik er enkele keren geweest om de spelers te trainen. Maar het is de bedoeling dat ik de komende jaren vaker naar het land afreis. We willen ook vaker wedstrijden spelen en meedoen aan toernooien. Want op dit WK werd duidelijk dat de spelers vooral meer wedstrijdritme moeten krijgen.’’