Demi Peters behaalt vijftig procent-score op EK jeugddammen

Van de Nederlandse delegatie die deelnam aan het EK jeugddammen voor pupillenmeisjes in Warschau presteerde Demi Peters, woonachtig in Bunde, uitkomende voor Damclub Winschoten, het beste. Zij behaalde een score van 50 procent.

Aan deze reguliere titelstrijd in de universiteit van Warschau namen van 1 tot en met 7 augustus 24 pupillen meisjes deel in de leeftijdscategorie tot en met 13 jaar. Kampioen werd de 13-jarige Sandaara Aprosimova uit Rusland met 16 punten. Demi (9 punten, 73 weerstandspunten) en Elise Schouten uit Hoogeveen (9 punten, 60 weerstandspunten) eindigden als 14e respectievelijk 17e).

Ook stond het EK Rapid dammen op het programma waaraan 48 meisjes deelnamen. Ook hier pakte Demis 9 punten in evenzovele partijen. Kseniya Bielaia uit Wit-Rusland werd de winares.

Het EK dammen werd tenslotte afgesloten met het Blitz-toernooi. Van de 49 deelnemers werd Demi Peters, met weer 9 uit 9, 24e. De zege ging naar Sandaara Aprosimova.

Geet Lubberink van Damclub Winschoten: "Demi heeft met dit resultaat duidelijk progressie getoond ten opzichte van vorig jaar toen ze bij het WK in Gomel, Wit-Rusland, een score behaalde van 7 punten uit 9 partijen. De intensieve training van het afgelopen jaar heeft haar vruchten afgeworden."