Al 20 aanmeldingen voor tentoonstelling 'Denkend aan Groningen, zie ik…' in museum De Oude Wolden

Ruim een maand geleden nodigde museum De Oude Wolden (MOW) in Bellingwolde professionele kunstenaars in de provincie Groningen uit om aan de slag te gaan met de vraag wat het Groninger platteland nou zo mooi maakt. Het aantal aanmeldingen voor de thematentoonstelling 'Denkend aan Groningen, zie ik...' staat nu al op twintig.

Nog tot 1 september kunnen kunstenaars zich aanmelden om werk aan te leveren rond dit thema. Naast een beeldindruk van het werk vraagt het museum hierbij om de zin 'Denkend aan Groningen, zie ik…' af te maken (maximaal 100 woorden). Kort na deze sluitingsdatum maakt het museum de selectie voor de expositie bekend. Op de website van het MOW staat meer informatie en alle (praktische) voorwaarden.

Het museum geeft de voorkeur aan werk dat een persoonlijke, unieke invalshoek meebrengt, eerder dan aan rechtstreekse weergaven van bijvoorbeeld het natuurschoon of een cultuurhistorische gebeurtenis. De expositie richt zich expliciet op het platteland, het landschap en het leven hier. De Stad en andere grotere plaatsen vallen buiten het bereik van de expositie. Vooral werk dat gaat over de mensen, de Groningers zelf ontbreekt nog in de reeds ontvangen aanmeldingen en is dus erg welkom.

Meer informatie op http://museumdeoudewolden.nl/exporeeks-groninger-platteland