Vakantiespelweek Onstwedde op 19 augustus van start

Onstwedde staat in de laatste week van de zomervakantie weer in het teken van de vakantiespelweek. Van 19 tot en met 23 augustus wordt er geknutseld, gaan de kinderen sporten en wordt er bovenal veel plezier gemaakt. Het thema dat dit jaar centraal staat is: Spelweek op Safari.

Nagenoeg alle kinderen - 190 in totaal, zij worden begeleid door circa 50 vrijwilligers - die in Onstwedde wonen en/of naar school gaan, doen mee aan de vakantiespelweek. Voor hen is het een weerzien van vriendjes en vriendinnetjes na de lange zomervakantie.

Bestuurslid Hilde Spaans: "Ook voor de leiding belooft het een mooie week te worden. Het is mooi om te zien dat tieners die jaren mee hebben gedaan aan de Vakantiespelweek, op hun vijftiende weer terugkeren als leiding."

De jonge organisatie is de kracht van de stichting. Vanaf oktober wordt er vergaderd door het bestuur van de spelweek om de editie van het komende jaar weer tot een succes te brengen. Zo wordt het thema bedacht en brainstormt men over de invulling van de dagen.

Tier- und Freizeitpark Thüle

De maandag gaan kinderen allerlei knutselwerkjes maken rond het thema. Daarnaast wordt er een speurtocht gelopen en worden er tijdens de speurtocht spelletjes gespeeld. De dinsdag staat in het teken van sport en spel. Dit jaar zijn de spellen in Vesting Bourtange. Op de woensdag gaat de hele groep naar naar het Tier- und Freizeitpark Thüle. Op donderdag wordt er een safarishow opgevoerd door elke groep. Vrijdag, tevens de laatste dag van de vakantiespelweek, zijn er spellen, luchtkussens en wateractiviteiten. ’s Avonds staat de feestelijke optocht door het dorp op de rol.

Updates

De Vakantiespelweek is online te volgen via Facebook (https://www.facebook.com/VSWOnstwedde). De organisatie heeft een eigen pagina waarop dagelijkse updates te vinden zijn. Zo kunnen ouders, sponsoren en andere belangstellenden toch meegenieten van de activiteiten die georganiseerd zijn voor de kinderen. Ook op de website www.vakantiespelweek.nl worden voortdurend updates geplaatst.