Excursie vanuit Wedde in het kader van Nacht van de Vleermuis

Staatsbosbeheer Westerwolde organiseert voor zaterdag 24 augustus, samen met de Burcht in wedde, voor zaterdag 24 augustus een vleermuizenexcursie. Dit in het kader van de Nacht van de Vleermuis.

Er wordt een kijkje genomen in het leven van dit bijzonder diertje die pas tegen de schemering actief wordt. Om in het donker voedsel te kunnen vinden maken vleermuizen gebruik van hun stem en oren (sonar of echolocatie). Ze zenden hiervoor voortdurend korte, zeer hoge (ultrasone) geluidjes uit. Met hun zeer gevoelige oren kunnen ze aan de echo horen hoe de omgeving eruit ziet en waar hun voedsel zich bevindt.

Met een batdetector wordt geprobeerd de zeer hoge geluiden waar te nemen die een vleermuis maakt. Deze geluiden zijn meestal niet met het blote oor te horen.

Tijdens de excursie heeft de organisatie ook de beschikking over een roeiboot. Geprobeerd wordt om de vleermuizen die over het water scheren van dichtbij te bekijken.

De anderhalf uur durende excursie op 24 augustus start om 21.30 uur. Deelname voor volwassenen is 7,50 euro; kinderen betalen vijf euro. Gestart wordt bij de Burcht in Wedde.

Aanmelden

Aanmelden bij boswachter Flip Klatter, via mail of 06-23117148.