Op weg naar Waterbei: Vliegende honden blaffen en bijten niet

Het lijkt wel een heuse beestenboel te worden tijdens Waterbei. Er huppelen en lopen niet alleen prehistorische wezens en vogels rond, zwalkt een wild zwijn tussen het publiek, maar nu komen er op zaterdag 31 augustus ook nog eens vliegende honden naar Winschoten. Theatergroep Hilaria brengt twee keer (13.00 en 15.00 uur) een kolderieke hondenshow om vooral jeugdig publiek te vermaken.

De voorstelling 'Vliegende honden bijten niet' is een mix van frisse nonsens en knotsgekke kolder. De twee variétéartiesten van Hilaria laten op onnavolgbare wijze namaakhonden allerlei trucjes doen. Met behulp van circus- en goochelattributen, zoals hoepels, rood velours en franje, tracht het Hilaria-duo de van schuimrubber vervaardigde beesten diverse acts op te laten voeren. 

De show mondt uit in komische momenten die garant staan voor talrijke lachsalvo's. Elke hond wordt op een eigen manier gemanipuleerd. Het ene dier blijkt dan beter afgericht dan het andere. Met een saxofoon en slagwerk voegt Hilaria live muziek toe aan de gekke en zeer humoristische voorstelling. Zo nodig laten de Hilaria-artiesten zich bijstaan door kinderen uit het publiek. Nonsens en chaos completeren het hondenfeest vol humor. Hilaria is op zaterdag 31 augustus te vinden bij de Hema.

De droom van Annabel

Ook zeer geschikt voor kinderen is 'De droom van Annabel', een voorstelling die zich afspeelt bij de Sprookjesboom (speeltijden 12.30, 13.30 en 14.30 uur). Wanneer Annabel gaat slapen, komen de elfen en waken over haar dromen. Het publiek reist met de elfen mee naar dromenland en beleeft met hen de spannendste avonturen. Een vrolijk vertel-elfje en een zingende elf op de sprookjesboom leiden het publiek door het te beluisteren en te bekijken verhaal. De Sprookjesboom is 31 augustus te vinden op de hoek Langestraat-Gassingel.

Poppenkastwagen
Op het plein voor de RK-kerk staat Lucienne Kuperus met haar poppenkastwagen. Zij neemt de kinderen mee door het spannende en humoristische verhaal 'De gouden kroon'. De speeltijden zijn 13.00, 14.00 en 15.00 uur.