Gratis loopbaanadvies voor 45-plussers

Het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid (SZW) geeft subsidie op een ontwikkeladvies voor 45-plussers. Om mensen te stimuleren om na te denken over hun loopbaan.

Het ontwikkeladvies bestaat uit twee tot drie gesprekken met een loopbaancoach. Dit kan onder andere bij Marianne Kremer uit Finsterwolde. Omdat de overheid het ontwikkeladvies subsidieert, kost het de deelnemer niets.

"Hoewel je als 45-plusser al flink wat werkervaring hebt, liggen er ook nog veel jaren voor je. Hoe ga je die invullen?”, zegt Kremer. “Om plezier in je werk te houden, kijk je vooruit. Zo blijf je tot aan je pensioen een gelukkige en gezonde werknemer of zzp’er.”

“De regeling is voor werknemers en zelfstandige zonder personeel (zzp’ers) die 45 jaar of ouder zijn en gemiddeld
minimaal 12 uur per week werken. Maar ben je werkloos, kun je door ziekte niet werken of kun je een ontslag- of reorganisatieregeling krijgen? Dan kom je niet in aanmerking.”

Wat levert het op?

Wat het Ontwikkeladvies 45+ oplevert, is voor iedereen anders. Kremer: “Globaal kun je zeggen dat je inzicht krijgt in je talenten en ambities, in wat jij belangrijk vindt in je werk. Je leert wát je energie kost en wát je energie geeft. Verder krijg je een op maat gemaakt advies met een bruikbaar actieplan en tips en vertrouwen om nieuwe stappen te zetten. Je leert hoe jij je kunt ontwikkelen en hoe jij je werk leuk kunt houden. Nu én in de toekomst.”

Meer informatie

Meer informatie op www.mariannekremer.nl of via 06-50668630.